Γραφικές Τέχνες, σήμα, λογότυπο, επαγγελματικές κάρτες, διαφημιστικά έντυπα, Καβάλα Slideshow | Γλώσσα | Αναζήτηση | Hotlist | Home

Home » fresh news - Άρθρα « Προηγούμενη | Επόμενη »

Προβολές: 4.490
Αξιολόγηση: 0/5
Σύνολο ψήφων: 0
Downloads: 699
Added: 11.05.12
2362x3425 (3.4 MB)
Προβολές: 4.490 | File size:  2362x3425 (3.4 MB) | Downloads: 699
  Αξιολόγηση: 0/5
Σύνολο ψήφων: 0
Αξιολόγηση:
Write postcard Download full sized image Print

Τίτλος:  ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΟ "ΕΝΤΟΣ..."
Περιγραφή:  ΛΥΚΕΙΑ
KΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
«ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ»
6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας

Οι δημοσιογράφοι των σχολικών εφημερίδων - οι οποίες ξεχώρισαν στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ» - κατέγραψαν και ανέλυσαν ζητήματα που τους απασχολούν:την έννοια της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, την προστασία του περιβάλλοντος, το σχολείο ως χώρο κοινωνικής ζύμωσης και ελευθερίας της έκφρασης, τη δύναμη του εθελοντισμού, τον ρατσισμό, την ορθή χρήση και τους κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού


Η επιλογή των θεμάτων τους δεν ήταν τυχαία. Ολα ιδωμένα υπό το πρίσμα της κρίσης. Μέσα από συνεντεύξεις με ξεχωριστές προσωπικότητες και φωτογραφικά αφιερώματα μετέφεραν στο χαρτί τις απόψεις τους για τον πολιτισμό, τις τέχνες και τον αθλητισμό. Επιπλέον, κατέγραψαν τη δική τους καθημερινότητα - όπως τη βιώνουν στα σχολεία τους - και μίλησαν με χιούμορ για τα μέτρα λιτότητας, την παιδεία, την παραπαιδεία και την εφηβεία.
Φέτος, «ΤΑ ΝΕΑ» έλαβαν 20% περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, συμμετείχαν 196 δημοτικά σχολεία, 115 γυμνάσια και 96 λύκεια, ενώ 120 ήταν οι ηλεκτρονικές εφημερίδες από όλες τις βαθμίδες. Ιδιαίτερη θέση στα έντυπα που κατατέθηκαν κατείχε η οικονομική κρίση. Οι μαθητές την προσέγγισαν όχι μόνο ως πρόβλημα, αλλά και ως ευκαιρία για αυτοκριτική και δημιουργικότητα. Ανέλυσαν τις επιπτώσεις της στην ψυχολογία των ίδιων και των γονιών τους και αναρωτήθηκαν για το δικό τους εκπαιδευτικό μέλλον, τις πανεπιστημιακές σπουδές και την επαγγελματική τους αποκατάσταση εν μέσω ύφεσης. Παράλληλα, όμως, οι μικροί δημοσιογράφοι έδωσαν φωνή στις ανεξάρτητες προσπάθειες αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η κρίση έγινε αφορμή για τη συγγραφή ποιημάτων.
Η εκδήλωση της απονομής των βραβείων στις μαθητικές εφημερίδες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Mega και το Travel Plan και παρουσία προσωπικοτήτων από τους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής ζωής. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι δημοσιογράφοι των «ΝΕΩΝ»: Μηνάς Βιντιάδης, Μανώλης Πιμπλής, ο σκιτσογράφος Κώστας Μητρόπουλος και η γραφίστρια Κατερίνα Μαρούσιτς. Τις ηλεκτρονικές εκδόσεις έκριναν οι Δημήτρης Πεφάνης και Γιάννης Ανδριτσόπουλος.Τα βραβεία της εκδήλωσης είναι χορηγία της COSMOTE.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4716926

Πίσω στη κατηγορία « Προηγούμενη | Επόμενη »

Copyright © 2023 Θώμη Αγγέλου. Με την Επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.