Γραφικές Τέχνες, σήμα, λογότυπο, επαγγελματικές κάρτες, διαφημιστικά έντυπα, Καβάλα Slideshow | Γλώσσα | Αναζήτηση | Hotlist | Home

Home » fresh news - Άρθρα « Προηγούμενη | Επόμενη »

Προβολές: 826
Αξιολόγηση: 0/5
Σύνολο ψήφων: 0
Downloads: 298
Added: 08.10.10
951x510 (51.2 KB)
Προβολές: 826 | File size:  951x510 (51.2 KB) | Downloads: 298
  Αξιολόγηση: 0/5
Σύνολο ψήφων: 0
Αξιολόγηση:
Write postcard Download full sized image Print

Τίτλος:  Στη Δημοτική Καπναποθήκη ( 27.05,10)
Περιγραφή:  Η Θώμη Αγγέλου και οι ετικέτες κρασιού

27 Μαΐου, 2010

Στη Δημοτική Καπναποθήκη μίλησε το απόγευμα της Τρίτης η γραφίστρια Θώμη Αγγέλου με θέμα τις ετικέτες κρασιών. Η εισήγησή της ήταν ιδιαιτέρως εμπεριστατωμένη αφού η Θώμη κατέχει τον τομέα άριστα. Την εισήγηση άκουσαν ο αντινομάρχης Γιώργος Τσαλουχίδης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κούτρας, η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Τουριστικού Οργανισμός της Νομαρχίας Σοφία Αθανασιάδου. Η γραφίστρια απευθυνόμενη στο ακροατήριο εξήγησε πως όσο μακραίωνη είναι η ιστορία του κρασιού στη χώρα μας, τόσο μεγάλη είναι και η ιστορία της ετικέτας του κρασιού.

Στην Ευρώπη οι σχεδιαστές και γενικότερα οι ετικέτες ακολουθούν μια κλασικότερη μέθοδο, με συνέπεια να παρατηρούνται ίδιες ετικέτες σε διαφορετικές χώρες. Ενώ σε ελληνικό επίπεδο παρατηρείται ευρύτερη γκάμα επιλογών και σχεδίων, κάτι που έχει και θετικές και αρνητικές συνέπειες. Η Θώμη Αγγέλου αναφέρθηκε και στο παράπονο των σχεδιαστών, διότι πολλές φορές η συνεργασία του παραγωγού και του γραφίστα δεν εξελίσσεται ομαλά λόγω παρεμβάσεων και διαφοροποίησης της αρχικής ιδέας. Επιρροή σημειώνεται και εξαιτίας της νομοθεσίας, αφού αρκετά στοιχεία πρέπει απαραιτήτως να αναγράφονται στις ετικέτες των κρασιών. Η Θώμη αναφέρθηκε και στην οπίσθια ετικέτα, η οποία στο εξωτερικό χρησιμοποιείται προκειμένου να ενημερώνει τους καταναλωτές για το περιεχόμενο της φιάλης.

Η συζήτηση με το κοινό επεκτάθηκε και σε πτυχές όπως η τιμή του κρασιού, είτε αυτό αγοράζεται από τα πολυκαταστήματα, είτε αυτό καταναλώνεται σε ταβέρνες κι εστιατόρια. Παράπονα ακούστηκαν από τους παραβρισκόμενους σχετικά με τα καβαλιώτικα κρασιά τα οποία υπερκοστολογούνται στα ντόπια καταστήματα. Ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκαν τα κρασιά της γειτονικής Ιταλίας τα οποία πωλούνται ίσως και στη μισή τιμή συγκριτικά με τους ντόπιους οίνους. Ως εξήγηση αναφέρθηκε το κέρδος ενός εστιατορίου επί της φιάλης που ξεπερνά το 100%. Το κοινό ζήτησε την πώληση των καβαλιώτικων κρασιών σε φθηνότερες τιμές προκειμένου να στηριχθεί και ο κλάδος των οινοπαραγωγών. Η Θώμη Αγγέλου σύστησε να προτιμάται το εμφιαλωμένο κρασί από το χύμα.

Ενόσω η γραφίστρια ανέλυε το θέμα, στο βιντεοπροβολέα προβάλλονταν ετικέτες κρασιών από εταιρείες του νομού και των γειτονικών, τις οποίες δημιούργησε η Θώμη. Παράλληλα προβλήθηκαν κι ετικέτες κρασιών που πωλούνται παγκοσμίως. Η γραφίστρια μοίρασε στους παραβρισκόμενους ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις προτιμήσεις και τα κριτήρια επιλογής ενός κρασιού. Με τη λήξη της ομιλίας της η Θώμη καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριό της.

Εφημερίδα Πρωινή
Πίσω στη κατηγορία « Προηγούμενη | Επόμενη »

Copyright © 2018 Θώμη Αγγέλου. Με την Επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.